Bestel: Isparta lavendeloogst tour 2020

Lavendel oogsten in Augustus in Isparta

Als augustus naar lavendel ruikt, betekent dat dat je in Isparta bent en het is de oogsttijd van lavendel. Wanneer de geur wordt toegevoegd aan de West-Mediterrane geografie waar bergen meren ontmoeten, verwelkomt Isparta ons met al zijn schoonheid.

Hoewel de Provence-regio in Frankrijk het eerste is dat in je opkomt als je over lavendel praat, heeft Turkije een eigen dorp dat bol staat van de geur van de paarse bloem. Het is tijd om het geheime dorp Kuyucak en zijn prachtige sprookjesachtige lavendelvelden te ontdekken.

De productie van etherische olie uit lavendel is een belangrijke bron van inkomsten in Turkije, waar lavendeltuinen levendige paarse kleuren hebben en een onderscheidende mogelijkheid creëren voor ecotoerisme. Sinds ongeveer 50 jaar is de lavendelproductie beschikbaar in het Kuyucak-dorp in het district Keçiborlu in de provincie Isparta, dat meer dan de helft van de lavendelproductie in Turkije vertegenwoordigt.

Kuyucak ligt op 47 kilometer van Isparta en is een charmant dorpje gelegen op een hoge heuvel aan de rand van het Taurusgebergte, omringd door lavendeloverdekte hellingen en vlaktes. Tegenwoordig heeft het dorp 250 inwoners.

Kuyucak Köyü is nog steeds vrij onbekend voor bezoekers die dit idyllische dorp nog moeten ontdekken. Kuyucak, evenals de nabijgelegen dorpen Kuşçular, Çukurören en Yeşilyurt, zijn enkele van de belangrijkste cultivators en producenten van lavendel in Turkije. Lavendel heeft de levensloop in Kuyucak veranderd, omdat veel mensen het gebied hebben verlaten vanwege het dorre land en het extreem droge klimaat. Met slechts ongeveer 90 huishoudens verdienen de dorpsbewoners van Kuyucak hun brood door lavendel te kweken en te vissen, en het plukken en drogen van de natuurlijk groeiende bloemen en kruiden van het gebied, zoals stokroos, madeliefjes en tijm, voor de kruidenwinkels van het land. Met zijn natuurlijke geplaveide straatjes, lemen huizen en wilde lavendelstruiken die gewoon uit de trottoirs komen, is Kuyucak echt een prachtige sprookjesachtige plek om te ontdekken.

In juli bloeien de lavendelvelden volledig, wanneer het hele gebied wordt overwonnen met een prachtige paarse tint. De natuurlijke geur van lavendel doordringt het hele gebied en tegen augustus begint de oogst. Tijdens het oogsten worden de bloemen voorzichtig uit het midden van de stengel gesneden om verdere groei voor het volgende seizoen aan te moedigen. Omdat lavendel kan overleven zonder veel water en omdat één wortel ongeveer 20 jaar lang bloemen kan produceren, zijn de lavendelvelden van Kuyucak een behoorlijk productieve onderneming geweest. 

Na de oogst wordt een deel van de lavendel verwerkt tot olie om te worden gebruikt voor cosmetica, terwijl sommige worden gedroogd om te worden verkocht aan verschillende bedrijven in het hele land. Natuurlijk, voor bezoekers, is er ook genoeg op lavendel gebaseerd winkelen om gedaan te worden, waaronder heerlijke lavendelhoning, lavendelthee, gedroogde lavendel, lavendelolie, lavendeltonicum en lavendelzeep. Een van de beste tijden om Kuycak te bezoeken is tijdens de tweede week van juli, wanneer de lavendelvelden in volle bloei zijn.

Volgens gegevens van het Turkse Instituut voor de Statistiek (TurkStat) in 2013, produceert het dorp 93 procent van alle lavendel geproduceerd in Turkije op ongeveer 3.000 decennia land. Met zijn lavendelvelden begint Kuyucak de aandacht van toeristen te trekken. Degenen die de clusters van lavendel die op straat zijn ontstaan, de lemen huizen en de zijkanten van de stoep zien, worden letterlijk geboeid door het zicht en de geur van de bloem.

Dit bloemenparadijs dankt zijn natuurlijke schoonheid en zelfs een aanzienlijk deel van zijn economie aan de paarse plant. De productie begon als een vrijetijdsbesteding in de tuinen van de plaatselijke bewoners, maar verspreidde zich van de straat en de plaatselijke rozentuinen tot grote commerciële productie. Dus de productie van lavendel is een belangrijke bron van commerciële productie geworden, ondanks het feit dat het begon als een hobby in kleine privétuinen, op straten langs en aan de zijkanten van rozentuinen.

As stated by the city's culture and tourism directorate, lavender begins to bloom in June and germinates in a 45- to 50-day period. During the flowering period, the village is nearly entirely painted in purple, in a feast for the eyes which attracts shutterbugs from all across Turkey. The lavender harvest begins in August.

Courtesy to Daily Sabah, Published January 5, 2017.

Informatie Vakantie en huisvesting Isparta oogstrondleiding

Vitex Natura creëert de mogelijkheid voor iedereen die de rozenoogst en lavendeloogst in de regio Isparta wil verkennen. Doe mee met onze speciale rozen- of lavendelrondleidingen, voor individuen, groepen, reizigers of professionals. We zijn creatief en flexibel, laten ons weten wat uw wensen zijn en we regelen een verblijf voor u dat u nooit zult vergeten.

Lavendel- en rozenrondleidingen

Vitex Natura is de concretisaties dat is ontstaan uit de ontdekking van, moeder en haar dochters, een Hollandse familie, met hun liefde voor natuurlijke producten. Gebaseerd op een + 15 jaar oude ervaring als verkoop van natuurlijke producten uit de regio's Zuid-Frankrijk en Isparta in Turkije, delen we onze kennis van deze Provençaalse schoonheden graag met mensen in een vriendelijke en ontspannen sfeer. Maak je geen zorgen, we spreken vloeiend Engels, Duits, Frans, Nederlands en Turks.

We begeleiden onze gasten tijdens hun bezoeken aan boord van een comfortabele auto met 4 of 7 zitplaatsen of minivan uitgerust met Airconditioner. Laat je leiden door de mooiste landschappen van deze sprookjesprovincies en ervaar de heerlijke geuren en prachtige landschappen.

Toeristen die naar het dorp Kuyucak komen kunnen een rondleiding door deze weelderige tuinen nemen, deelnemen aan de fotosafari, deelnemen aan rondleidingen langs de aangewezen fiets- en wandelpaden.

Lavendel stad bestaat en het ligt in Turkije! ? 

Sorteer op

Kennismaking actie Rozen producten

Kennismaking actie Lavendel producten

De Eau de Cologne à l'Ancienne​ uit Grasse Zuid frankrijk

Gast vlogger.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Winkelwagen

Superclair Kennismaking pakketten verkoop!

Superclair household cleaning products package.

Le Serail Kennismaking pakketten verkoop!

Le Serail personal hygiene package

Turkse wijnen

Betaalbare tand implantaten

Health & Aesthetics

© 2016 - 2021 Vitex Natura groothandel natuurlijk mooi en gezond. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel