Historie en fabricage

Welkom op de groothandel site van Savon d'origine met de plantaardige Marseille zeep en zeepvlokken voor de detailhandel. Wij importeren de marseillezeep uit Marseille / Frankrijk van de allerbeste kwaliteit en wordt speciaal voor ons gemaakt.

De geschiedenis van de Marseille zeep is historisch. Doordat de Aleppo zeep, die gemaakt werd in Syrie en daar vandaan werd meegenomen en nagemaakt, ontstond geleidelijk aan een bloeiende zeep industrie in Marseille in de 19e eeuw. De Marseillezeep genaamd. 

Onze zeep wordt gemaakt door het laatste traditionele bedrijf uit Marseille welke nog steeds in de stad gevestigd is.

 


Rond 1900 waren er honderden van deze bedrijven gevestigd in de stad Marseille. Nu zijn er nog enkele in de Provence gevestigd. Dit is voor een groot deel te wijten aan de massale komst van wasmiddelen met alle gevolgen van dien voor het milieu. Tegenwoordig komt men daar weer langzaam van terug vanwege het bewuster omgaan met de natuur en velen vinden dat er veel minder belastende producten gebruikt moeten gaan worden, zoals de Marseille zeepvlokken. Deze is 100% afbreekbaar en tast het milieu niet aan.
Gelukkig is de know-how en traditie van het maken van echte Marseille zeep bewaard gebleven. Het was voornamelijk zo dat de geheime familie recepten van vader op zoon werden doorgegeven.
De apparatuur die gebruikt wordt voor fabricage van onze zeep is antiek en is goed bewaard gebleven voor alle stappen die nodig zijn om de traditionele zeep te fabriceren. Deze zeep is een van de weinige die dit predicaat mag voeren.

 

  

 

I - Het productieproces van de authentieke zeep.


De authentieke Marseille zeep wordt vervaardigd in een ketel d.m.v. een specifiek verzepings proces, genaamd "proces Marseillais ', in vijf stappen:

1e stap:

Het creeren van de chemische reactie van de verzeping.

De plantaardige oliën worden verwarmd in een grote ketel. Onder invloed van natriumhydroxide en warmte, wordt het geleidelijk zeep.

Stap 2: pekelen

De zeep is onoplosbaar in zout water, door zeezout toe te voegen wordt de overmatige natriumhydroxide onderin de ketel geduwd en de zeep komt naar boven.

Stap 3: koken

Dit kenmerkt de verzeping en maakt een volledige transformatie van plantaardige oliën naar zeep.

Stap 4: wassen

De zeep pasta wordt gezuiverd door wassen, resulterend in glycerol, onzuiverheden en niet-verzeepte vetzuren worden verwijderd.

Stap 5: laatste stadium

Een laatste keer wassen met schoon water zorgt ervoor dat de zeep klaar is. Het is een gladde, zuivere zeep geworden die de reputatie van Marseillezeep heeft.
Deze operatie duurt ongeveer een week en het drogen ongeveer 2 a 3 weken.
Elke ketel kan acht ton zeep pasta maken.​


  

 

Sorteer op

Starterspakket eco schoonmaak producten

Starterspakket lavendel bio producten

Starterspakket bio olijfolie producten

Starterspakket lavendel bio olijfolie producten

Kennismaking actie Rozen producten

Kennismaking actie Lavendel producten

De Eau de Cologne à l'Ancienne​ uit Grasse Zuid frankrijk

Gast vlogger.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Winkelwagen

Superclair Kennismaking pakketten verkoop!

Superclair household cleaning products package.

Le Serail Kennismaking pakketten verkoop!

Le Serail personal hygiene package

Turkse wijnen

Betaalbare tand implantaten

Health & Aesthetics

© 2016 - 2024 Vitex Natura groothandel natuurlijk mooi en gezond. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel