Bestel: Isparta beroemde lavendel olie

Voordelen en toepassingen van essentiële oliën van lavendel

De bewezen gezondheidsvoordelen van essentiële lavendelolie omvatten het vermogen om stress en angst te verminderen, nerveuze spanning te elimineren, pijn te verlichten, de hoofdhuid en de huid te desinfecteren, acne te voorkomen, de bloedcirculatie te verbeteren en ademhalingsproblemen te behandelen. Lavendelolie wordt veel gebruikt in aromatherapie en werkt als een natuurlijk slaapmiddel. De krachtige antibacteriële aard maakt het een prachtige huishoudelijke reiniger en deodorant.

Wat is essentiële olie van lavendel?
Essentiële olie van lavendel wordt gewonnen uit de bloemen van de lavendelplant (Lavandula angustifolia), voornamelijk door stoomdestillatie. Lavendelbloemen staan ​​bekend om hun kalmerende geur en worden al eeuwenlang gebruikt voor het maken van potpourri. De Latijnse naam lavendel is Lavare, wat "wassen" betekent. Dit komt omdat lavendel en lavendel essentiële olie al sinds de oudheid worden gebruikt door de Romeinen, Perzen, Grieken en Egyptenaren als een badadditief en parfum.

Essentiële olie van lavendel is een pure olie en verschilt van bepaalde commerciële lavendelolie die kan worden verdund en vaak als parfums wordt verkocht. Lavendelparfum en lichaamssprays zijn populair vanwege hun frisse en bloemige geur. Aan de andere kant, zuivere essentiële lavendel olie wordt vaak gebruikt in verschillende vormen, waaronder als een aromatherapie olie, in gels, lotions, zepen, baby-producten en kaarsen.

 

Voordelen en gebruik van lavendelolie
De krachtige gezondheidsvoordelen van essentiële lavendelolie omvatten het volgende:

Bevordert wondgenezing
Essentiële olie van lavendel is een uitstekende essentiële olie om bij de hand te hebben, omdat het helpt bij kleine snijwonden, kneuzingen en brandwonden. Wrijf gewoon een paar druppels etherische olie van lavendel op het gekneusde gebied of op brandwonden om de bloedsomloop en genezing te verhogen. Het kan ook worden gebruikt om huidirritaties, scheerbultjes en zonnebrand te kalmeren.

Essentiële olie van lavendel verlicht angst en neuroprotectief effect
Een studie toonde aan dat lavendelolie het potentieel heeft om hersenoedeem te verminderen en het functionele vermogen te verbeteren bij mensen die lijden aan hersenischemie. Hoewel lavendel van oudsher in veel cosmetische en therapeutische toepassingen wordt gebruikt vanwege medicinale eigenschappen, bevestigt onderzoek dat lavendelolie krachtige neuroprotectieve eigenschappen heeft. Bovendien helpt de olie de antioxidantcapaciteit in het lichaam te verhogen en oxidatieve stress te remmen.


Verlicht stress en angstgevoelens
Het aanbrengen van een paar druppels lavendelolie op uw slapen kan helpen bij het behandelen van migraine, hoofdpijn, depressie, nerveuze spanning en emotionele stress. Je kunt ook een paar druppels lavendelolie aan je badwater toevoegen om nerveuze uitputting en rusteloosheid te verminderen. Dit komt omdat terpenoïden zoals linalool en linalylacetaat, aanwezig in essentiële olie van lavendel, krachtige anxiolytische vermogens hebben.

Behandelt ademhalingsstoornissen
Lavendelolie wordt veel gebruikt voor verschillende ademhalingsproblemen, waaronder keelontsteking, griep, hoesten, verkoudheid, astma, sinuscongestie, bronchitis, kinkhoest, laryngitis en tonsillitis. Het kan worden ingebracht in een aromatherapie etherische oliediffuser of als alternatief kan het plaatselijk worden aangebracht op de huid van nek, borst en rug. Het wordt ook toegevoegd aan veel verdampers en inhalers die vaak worden gebruikt bij verkoudheid en hoest. De stimulerende aard van essentiële lavendelolie kan ook het slijm verlichten en congestie in verband met luchtwegaandoeningen verlichten, waardoor het herstelproces wordt versneld en het lichaam op natuurlijke wijze slijm en ander ongewenst materiaal helpt verwijderen. De damp van essentiële lavendelolie heeft ook antibacteriële eigenschappen die infecties van de luchtwegen kunnen tegengaan.

 

Induceert slaap
Essentiële olie van lavendel induceert slaap en wordt vaak gebruikt als een alternatieve behandeling voor slapeloosheid. Doe een paar druppels geurige olie in je handpalmen en wrijf het op je kussensloop en lakens. Het zorgt voor een goede nachtrust. Een onderzoekstudie onderzocht de effecten van aromatherapie met lavendel op 67 vrouwen in de leeftijd van 45-55 jaar in Taiwan. De vrijwilligers vertoonden een significante verbetering in slaapkwaliteit en een aanhoudend positief effect van hartritmevariabiliteit met een toename in parasympathische modulatie.

Anti-bacteriële
Regelmatig gebruik van essentiële lavendelolie biedt weerstand tegen een verscheidenheid aan ziekten. Lavendel heeft antibacteriële en antivirale eigenschappen die het perfect maken voor het verdedigen van het lichaam tegen zeldzame ziekten zoals TB, tyfus en difterie, volgens vroeg onderzoek in de 20e eeuw.

 

Behandelt acne
Volgens dermatologen is lavendel essentiële olie een van de meest heilzame oliën in de behandeling van acne, wat een ongemakkelijke en pijnlijke aandoening is die vooral jonge mensen treft als ze door de puberteit gaan, maar ook volwassenen kan treffen. De antibacteriële en therapeutische eigenschappen ervan werden geverifieerd door artsen.

Pure essentiële lavendel olie remt de bacteriën die de initiële acne-infectie veroorzaken, helpt bij het reguleren van de overexcretie van talg door hormonale manipulatie en kan de tekenen van littekenvorming verminderen nadat de acne is begonnen te genezen. Het toevoegen van een kleine hoeveelheid essentiële lavendelolie aan andere huidcrèmes of -zalven kan het potentieel voor verlichting en genezing enorm vergroten.

Haarverzorging
Essentiële olie van lavendel is nuttig voor haarverzorging, omdat het is aangetoond dat het zeer effectief is tegen luizen, luizeneieren en neten. Verder is gebleken dat therapeutische kwaliteit van essentiële lavendel olie zeer nuttig is bij de behandeling van haaruitval, in het bijzonder voor patiënten die lijden aan alopecia, een auto-immuunziekte waarbij het lichaam zijn eigen haarzakjes afkeurt. Een Schotse studie meldde dat meer dan 40% van de alopecia-patiënten in de studie een toename in haargroei rapporteerden wanneer ze regelmatig lavendelolie in hun hoofd wreven. Daarom wordt lavendelolie soms aanbevolen als een preventieve maatregel voor mannelijke kaalheid.


Verzacht de pijn
Essentiële olie van lavendel staat bekend als een uitstekende remedie tegen verschillende soorten pijn waaronder die veroorzaakt door pijnlijke en gespannen spieren, spierpijn, reuma, verstuikingen, rugpijn en spit. Een regelmatige massage met lavendelolie kan verlichting bieden bij pijn in de gewrichten. Een studie toonde aan dat het combineren van essentiële lavendelolie in de zuurstof de hoeveelheid pijn aanzienlijk verminderde.

Tegen insekten
De geur van essentiële lavendelolie is krachtig voor vele soorten insecten zoals muggen, muggen en motten. Breng wat lavendelolie aan op de blootgestelde huid als je buiten bent om deze irritante beten te voorkomen. Bovendien, als je toevallig gebeten bent door een van die beestjes, heeft lavendel essentiële olie ontstekingsremmende eigenschappen die de irritatie en de pijn geassocieerd met insectenbeten verminderen.

Stimuleert de urinestroom
Essentiële olie van lavendel is goed voor urinewegaandoeningen vanwege het stimulerende effect op de urineproductie. Bovendien helpt het bij het herstellen van de hormonale balans en het verminderen van cystitis of ontsteking van de urineblaas. Het vermindert ook de bijbehorende krampen met deze en andere aandoeningen.

 

Verbetert de bloedcirculatie
Essentiële olie van lavendel is ook goed voor het verbeteren van de bloedcirculatie in het lichaam. Het verlaagt ook de bloeddruk en wordt vaak gebruikt als een behandeling voor hypertensie. Dit betekent dat niet alleen de organen hun niveaus van oxygenatie verhogen, spierkracht en gezondheid bevorderen, maar hersenactiviteit kan een merkbare boost krijgen, de huid blijft helder en doorspoeld met bloed, en het lichaam wordt beschermd tegen de risico's van een hartaanval en atherosclerose vaak geassocieerd met slechte bloedcirculatie.

Assisteerd bij digestion
Lavendelolie is nuttig voor de spijsvertering omdat het de beweeglijkheid van voedsel in de darm verhoogt. De olie stimuleert ook de productie van maagsappen en gal en helpt zo bij de behandeling van indigestie, maagpijn, koliek, winderigheid, braken en diarree.

Behandelt eczeem
Premium biologische lavendelolie wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende huidaandoeningen zoals acne, rimpels, psoriasis en andere ontstekingsaandoeningen. Het wordt vaak gebruikt om het genezingsproces van wonden, snijwonden, brandwonden en zonnebrand te versnellen omdat het de vorming van littekenweefsel verbetert. Het wordt ook toegevoegd aan kamille om eczeem te behandelen.

 

Andere voordelen

Andere gezondheidsvoordelen van essentiële lavendelolie zijn het vermogen om muggen en motten af te weren, dus misschien vindt u veel insectenwerende middelen die lavendelolie bevatten als een van de belangrijkste ingrediënten.

Sorteer op
 • Lavendel olie 10x10ml
  Lavendel olie 10x10ml

  Lavendel olie (Lavandula Intermedia). Staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen.

  Aanbevolen gebruik:

  Wij raden aan om onze essentiële olie alleen uitwendig te gebruiken.

  Verdamping

  Aromalampje: doe 1-6 druppels olie in…

 • Lavendel olie 5L
  Lavendel olie 5L

  Lavandula Intermedia Lavender. Bekend om de reinigende en kalmerende eigenschappen.

  Natuurlijke lavendelolie uit de tuinen van de in Isparta, naar lavendel geurende, gelegen dorpen. We hebben onze lavendel zorgvuldig voor u, in…

 • Lavendel olie 20L
  Lavendel olie 20L

  Lavandula Intermedia Lavender. Bekend om de reinigende en kalmerende eigenschappen.

  Natuurlijke lavendelolie uit de tuinen van de in Isparta, naar lavendel geurende, gelegen dorpen. We hebben onze lavendel zorgvuldig voor u, in…

Starterspakket eco schoonmaak producten

Starterspakket lavendel bio producten

Starterspakket bio olijfolie producten

Starterspakket lavendel bio olijfolie producten

Kennismaking actie Rozen producten

Kennismaking actie Lavendel producten

De Eau de Cologne à l'Ancienne​ uit Grasse Zuid frankrijk

Gast vlogger.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Winkelwagen

Superclair Kennismaking pakketten verkoop!

Superclair household cleaning products package.

Le Serail Kennismaking pakketten verkoop!

Le Serail personal hygiene package

Turkse wijnen

Betaalbare tand implantaten

Health & Aesthetics

© 2016 - 2024 Vitex Natura groothandel natuurlijk mooi en gezond. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel