Info: Houdbaarheid zeep

Heeft zeep een houdbaarheid? Ja, maar het is waarschijnlijk nog steeds effectief.

Hoewel zeep een houdbaarheids datum heeft, kan het nog steeds effectief zijn als het schuimt en schuimt tijdens het wassen. 
Zeep vervalt wel, maar als het nog steeds schuimt als je je handen wast, zou het effectief moeten zijn.


De meeste in de winkel gekochte zeep vervallen na twee tot drie jaar.
Natuurlijke of handgemaakte zepen kunnen eerder vervallen, binnen een jaar, omdat de essentiële oliën en geuren ranzig of beschimmeld kunnen worden. De beste manier om zeep te bewaren, is door deze op een koele, donkere en vochtvrije plek te bewaren.


De meeste zepen worden gereguleerd door de Food and Drug Administration (FDA), die vereist dat alle medicijnen een vervaldatum hebben. Daarom zie je ook een vervaldatum op zepen.

Hoewel de meeste gefabriceerde merken maximaal twee jaar of langer meegaan, raden sommige handgemaakte zeepmakers aan om hun zeep binnen een jaar na aankoop te gebruiken. Dat komt omdat de natuurlijke ingrediënten in sommige zepen ranzig of beschimmeld kunnen worden.

Het is echter waarschijnlijk dat uw zeep nog steeds effectief is, zelfs na de vervaldatum. Dit moet je weten.

Zeep verloopt wel, maar is waarschijnlijk nog steeds effectief.
Zepen zijn oppervlakte actieve stoffen, die de oppervlakte spanning van water verminderen en de moleculen glad maken, waardoor zeepsop olie en vet - en de ziektekiemen die ze bevatten - bindt, opsluit en losmaakt.

Dat is de reden waarom bacteriën en virussen fysiek van je handen glijden als je 20 seconden met water en zeep wast.

Zeep helpt ook bij het doden van ziektekiemen vanwege de polaire en niet-polaire uiteinden in zijn moleculaire structuur. Het polaire uiteinde helpt de zeep op te lossen in water en het niet-polaire uiteinde helpt de olie van je handen te halen en door de gootsteen te voeren. Het is het niet-polaire uiteinde dat de buitenkant van bacteriën en virussen verstoort, waardoor ze barsten en afsterven.

De meeste vervaardigde zepen hebben een vervaldatum van twee tot drie jaar. Als zeep echter nog steeds schuimt als je je handen wast dan kan het nog steeds effectief worden gebruikt, zelfs na de vervaldatum. Het maakt niet uit of de zeep vloeibaar of vast is.

Hoe te weten wanneer zeep is verlopen?
Zeep kan vervallen als het gebarsten is, droog is en niet schuimt, of als het niet de geur ruikt die het deed toen je het voor het eerst kocht.

In vergelijking met gefabriceerde producten, kunnen zepen die geparfumeerd zijn met etherische oliën en gekleurd zijn met natuurlijke plantaardige ingrediënten, een kortere houdbaarheid hebben als gevolg van de natuurlijke ingrediënten. Deze handgemaakte, biologische of natuurlijke zepen zouden nog steeds moeten functioneren als de in de winkel gekochte zepen, maar ze kunnen eerder vervallen.

Essentiële oliën zijn "vluchtig", wat betekent dat ze de neiging hebben om te verdampen wanneer ze worden blootgesteld aan lucht. Zepen kunnen hun geur verliezen wanneer de etherische oliën die voor die frisse geuren zorgen verdampen. Voor sommige van nature geurende zepen raden we aan om deze binnen drie maanden na het openen van de doos te gebruiken.

Een ander teken dat zeep te oud is, zijn oranje vlekken. De oranje kleur komt doordat de olie in de zeep ranzig wordt. Hoewel de zeep nog steeds technisch veilig in gebruik is, zal hij niet erg lekker ruiken.


Over het algemeen, zolang een stuk zeep niet ranzig is geworden, er geen schimmel is gegroeid of niet meer goed schuimt, zou u het na de vervaldatum nog steeds effectief moeten kunnen gebruiken.

Starterspakket eco schoonmaak producten

Starterspakket lavendel bio producten

Starterspakket bio olijfolie producten

Starterspakket lavendel bio olijfolie producten

Kennismaking actie Rozen producten

Kennismaking actie Lavendel producten

De Eau de Cologne à l'Ancienne​ uit Grasse Zuid frankrijk

Gast vlogger.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Winkelwagen

Superclair Kennismaking pakketten verkoop!

Superclair household cleaning products package.

Le Serail Kennismaking pakketten verkoop!

Le Serail personal hygiene package

Turkse wijnen

Betaalbare tand implantaten

Health & Aesthetics

© 2016 - 2024 Vitex Natura groothandel natuurlijk mooi en gezond. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel