Recepten schoonmaakazijn & zuiveringszout

Wat als we je zouden vertellen dat er maar twee ingrediënten nodig zijn om het grootste deel van je huis schoon te maken? Ja, het is zuiveringszout en keukenazijn! Hoe werkt schoonmaken met zuiveringszout en keukenazijn?

Om te begrijpen waarom het nuttig is om te weten hoe de reactie van zuiveringszout en azijn werkt. Zuiveringszout (ook wel natriumbicarbonaat genoemd) of bakpoeder is een base en basen willen een proton. Azijn is een zuur en zuren hebben een proton waar ze vanaf willen. De bruisende chemische reactie die je ziet wanneer je zuiveringszout en azijn mengt, is de uitwisseling van deze protonen, die koolstofdioxide creëert in de vorm van bruisend schuim en water achterlaat. Dus wat overblijft is in wezen gewoon water! Hoewel de combinatie krachtig is, is het niet iets dat je van tevoren kunt maken en in een spuitfles kunt bewaren.

Is het gevaarlijk om azijn en zuiveringszout te mengen?
Helemaal niet. Door bleekmiddel en ammoniak te mengen kan het giftige en soms dodelijke chlooraminegas vrijkomen, bakpoeder en azijn zijn compleet anders. De reactie die je krijgt door deze twee verbindingen samen te mengen, veroorzaakt het vrijkomen van koolstofdioxidegas, hetzelfde gas dat we uit ons lichaam ademen. Er zit al veel koolstofdioxide in de lucht. Als u zich zorgen maakt, zorg er dan voor dat u het in een goed geventileerde ruimte gebruikt.

Het is moeilijk te geloven: door twee ogenschijnlijk milde producten te combineren, kun je het meeste harde werk in huis gedaan krijgen. Maar het feit is dat zuiveringszout en azijn meestal het enige paar zijn dat je nodig hebt om je huis schoon te houden. Het geheim zit in hoe je de twee gebruikt. Maar zolang je deze recepten onthoudt, heb je altijd een krachtig wasmiddel bij de hand voor de smerigste klussen.

 

Reinigen met zuiveringszout en azijn.

1. Een afvoer opfrissen (en een RVS spoelbak laten glanzen)

In plaats van agressieve chemicaliën te gebruiken die de leidingen kunnen beschadigen, kunt u de afvoer verstoppen en opfrissen door een kopje zuiveringszout en 1 kopje azijn toe te voegen. Houd altijd de verhouding van één deel baking soda en twee delen azijn aan. Het mengsel borrelt en borrelt en laat alles weer heerlijk schoon achter. Spoel vervolgens een paar minuten af ​​met zeer heet water en laat het koude water dan een tijdje lopen.

Terwijl het oppervlak vochtig is, kunt u van de gelegenheid gebruik maken om extra bakpoeder in de kom van de gootsteen te strooien en goed te schrobben met een borstel of spons. De licht schurende eigenschappen van zuiveringszout helpen hardnekkig vuil en vlekken te verwijderen.

 

2. Los de lime op

Hardnekkige kalk verdwijnt als sneeuw voor de zon! Leg een in azijn gedrenkte doek of keukenrol op het aangetaste gebied en laat het een paar uur intrekken. Verwijder de doek, schrob hem met zuiveringszoutpasta (een mengsel van droog zuiveringszout en net genoeg water om een ​​pasta-achtige consistentie te krijgen), spuit lichtjes met azijn en veeg schoon.

 

3. Verwijder vlekken van het tapijt

Met deze schoonmaakmiddelen in je kast hoef je niet bang te zijn als iemand een beetje alcohol op je tapijt morst. Maak een pasta van zuiveringszout en wat azijn en dep het met je vingers op het bevlekte tapijt. Laat het mengsel een nacht staan ​​en drogen en zuig vervolgens het residu af. Voordat u deze tip uitgebreid probeert, kunt u deze eerst uitproberen op een klein, onzichtbaar stukje tapijt. Als alles er schoon uitziet, behandel dan de rest van je vlek.

 

4. Dood schimmel in uw vaatwasser

De reinigende en ontgeurende eigenschappen van zuiveringszout en azijn doen wonderen voor je wasgoed. Voeg ½ kopje zuiveringszout toe aan uw wasmiddel voor meer reinigingskracht. Als je tijdens het spoelen een kopje azijn toevoegt, gaat alles glanzen.

 

5. Reinig de voegen

De schurende eigenschappen van zuiveringszout voegen meer spierkracht toe aan je eigen schrobklus. Maak een pasta van zuiveringszout en water, gebruik het om de voegen te schuren en licht in te spuiten met azijn, daarna grondig afspoelen. Dankzij het douche-effect zijn je gewrichten weer lekker schoon.

 

6. Verwijder vuil van potten en pannen

Opgedroogde etensresten, aangekoekt vuil en verbrande etensresten zijn vaak moeilijk op te ruimen, maar ze zijn geen partij voor deze enorme stapel. Strooi zuiveringszout op vochtige (niet natte) potten en pannen, besprenkel met azijn en veeg het af met een schuursponsje. Het lichte schuimeffect verwijdert een deel van het hardnekkige vuil.

 

7.Boost wasmiddel

Het klinkt misschien als een cliché, maar het toevoegen van een half kopje zuiveringszout aan je gebruikelijke hoeveelheid vloeibaar wasmiddel maakt de was echt lichter. De baking soda maakt het water ook zachter waardoor je daadwerkelijk minder wasmiddel gebruikt. Het toevoegen van een halve kop zuiveringszout aan uw machines verhoogt ook de bleekkracht, zodat u slechts de helft van de hoeveelheid bleekmiddel nodig heeft die u normaal gebruikt.

 

8. Reinig de douchekop

Als u in een gebied met hard water woont, is het bijna onmogelijk om te voorkomen dat kalkaanslag en mineralen zich na verloop van tijd op uw douchekop ophopen. Het kan zelfs verstopt raken met de kalk. Maar bakpoeder en azijn kunnen ervoor zorgen dat het er 's nachts als nieuw uit ziet! Plaats je douchekop in een grote ritssluitingszak en giet er voldoende witte azijn in om hem te bedekken. Sluit de zak en laat hem een ​​nacht staan. Haal 's ochtends de douchekop eraf en strooi wat zuiveringszout over het oppervlak. Wanneer de douchekop doorweekt is, breekt de azijn het harde water en hardnekkige vlekken af. Door de baking soda aan het einde van het weken toe te voegen, ontstaat de hierboven genoemde bruisende chemische reactie om een ​​beetje extra kracht toe te voegen. Als de bubbels stoppen.

 

9. Maak je toiletpot schoon

Spuit de binnenkant van je toiletpot in met witte azijn totdat deze helemaal nat is. Strooi vervolgens een behoorlijke hoeveelheid zuiveringszout op het natte oppervlak en spuit eventueel nog wat azijn om de reactie op gang te brengen. Wacht een minuut of twee en schrob de toiletpot dan grondig met een toiletborstel.


10. Schimmel in de badkamer

Iedereen kent schimmelvlekken in de badkamer aan de randen van de kit. Je kunt dure zware producten zoals HG kopen, maar deze zijn echt niet fijn om te gebruiken als je niet goed kunt ventileren. Ze hebben een zeer sterke geur die je onmiddellijk de adem beneemt. Maak nog een pasta van zuiveringszout met wat water, goed schrobben, schoonmaakazijn erop strooien en de substantie zijn werk laten doen. Daarna afspoelen met helder water en uw afdichtingsranden en voegen zijn weer heerlijk schoon en wit.


11. Reinig de oven

Iedereen kent wel een vieze kachel! Kan niet worden gereinigd met staalwol of een schuursponsje. Ook hier biedt dit duo uitkomst. Strooi wat zuiveringszout op de bakplaat of maak een pasta van zuiveringszout met water en breng dit met een spons aan op de wanden. Bestrooi met azijn en laat een nacht weken. Als het nog niet helemaal weg is, herhaal dan nog een keer op de overige plekken. Resten met keukenrol verwijderen, rest met schoon water afschrobben. Ook de branders van je gasfornuis maak je op deze manier schoon en ze glanzen weer als nieuw.


12. Pools zilver en koper

Er zijn verschillende manieren om aanslag te verwijderen en zilver te laten glanzen. Een methode is om een ​​pasta van een deel water en drie delen zuiveringszout te gebruiken, zodat je een pasta hebt. Gebruik het om je koper en zilver te polijsten zoals je gewend bent. Spoel het af en droog het met een schone doek tot een glanzende glans.


13. Voedsel en gebruik van azijn en zuiveringszout

• Twee eetlepels keukenazijn gemengd met een halve liter water is ook effectief bij het verwijderen van pesticiden uit groenten en fruit.
• Zuiveringszout maakt omeletten luchtiger wanneer ze aan eieren worden toegevoegd. Voeg gewoon een halve theelepel toe voor elke drie eieren.
• Vlees mals maken en bacteriën doden door het vlees in azijn te pekelen; Balsamico azijn geeft ook een lekkere smaak. Vlees moet tot 24 uur voor het koken worden gemarineerd in een kwart kopje azijn en kruiden.
• Eieren kunnen breken als ze worden gekookt. Om ze intact te houden en het makkelijker te maken om de eieren te pellen, voeg je 1 eetlepel witte azijn toe per liter water.
• Verspil geen sladressing of mayonaise die op de bodem van de pot is achtergebleven. Schud een paar druppels azijn in de pot om het verwijderen te vergemakkelijken.
• Bewaar kaas langer door hem in een in azijn gedrenkte doek of papieren handdoek te wikkelen om schimmel te voorkomen. Doe de verpakte kaas in een luchtdichte bak en bewaar in de koelkast
• Om de lichtste, streeploze kleuren te krijgen bij het kleuren van paaseieren, meng je een theelepel azijn met een half kopje heet water en kleurstof.

 

Persoonlijke hygiëne en gezondheid

• Baking soda kan gebruikt worden als droogshampoo tegen roos. In plaats van gewone shampoo, masseer je zuiveringszout op je hoofdhuid.
• Een wekelijkse spoeling met een kopje appelciderazijn is een andere effectieve manier om roos te bestrijden en helpt ook om aanslag te verwijderen en glans toe te voegen.
• Verzacht het haar en bestrijdt gespleten punten door zuiveringszout aan de conditioner toe te voegen. Dek af met een dop gedurende maximaal 20 minuten voor het spoelen.
• Reinig haarborstels en kammen met een theelepel zuiveringszout en een beetje warm water. Goed uitspoelen.
• Verzacht irritatie door insectenbeten, inclusief muggenbeten, door een pasta van zuiveringszout en water aan te brengen of door te deppen met een watje gedrenkt in azijn.
• Bestrijd brandend maagzuur door een combinatie van een halve theelepel zuiveringszout en een halve kop water te drinken.
• Geniet van een thuisspabehandeling door een ontspannend bad te nemen met een half kopje zuiveringszout. Een andere optie is om te baden in een warm bad waarin een halve kop azijn wordt gebruikt om de dode huidcellen te verzachten en te verwijderen.
• Reinig tandenborstels door ze een nacht te laten weken in een combinatie van een kwart kopje zuiveringszout en een kwart kopje water.
• Een voetbad van 20 minuten in een deel azijn en twee delen warm water kan helpen om dode huidcellen te verwijderen en je voeten zachter te maken.
• Zuiveringszout is een milde exfoliant voor de huid. Combineer drie delen zuiveringszout met een deel water en breng het vervolgens in een cirkelvormige beweging aan. Goed uitspoelen.

Als u wekelijks uw tanden poetst met een tandenborstel gedrenkt in azijn, kunt u de adem verfrissen en tanden witter maken.
• Zorg ervoor dat de nagellak langer meegaat door je nagels af te vegen met azijn voordat je de kleur aanbrengt.

 

Huisdieren

• Het strooien van zuiveringszout rond de voerbak van een huisdier kan ongedierte afschrikken.
• Een laagje zuiveringszout onder de kattenbak kan helpen om geurtjes in de kattenbak te verminderen.
• Mensen kunnen zuiveringszout gebruiken om tandpasta te maken om de tanden van hun huisdier mee te poetsen.
• Honden besproeien met witte wijnazijn verdund met water kan helpen om vlooien af te weren en hun vacht glanzend te maken.

Starterspakket eco schoonmaak producten

Starterspakket lavendel bio producten

Starterspakket bio olijfolie producten

Starterspakket lavendel bio olijfolie producten

Kennismaking actie Rozen producten

Kennismaking actie Lavendel producten

De Eau de Cologne à l'Ancienne​ uit Grasse Zuid frankrijk

Gast vlogger.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Winkelwagen

Superclair Kennismaking pakketten verkoop!

Superclair household cleaning products package.

Le Serail Kennismaking pakketten verkoop!

Le Serail personal hygiene package

Turkse wijnen

Betaalbare tand implantaten

Health & Aesthetics

© 2016 - 2024 Vitex Natura groothandel natuurlijk mooi en gezond. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel