8 dingen die men kan doen met Marseillezeep

Savon de Marseille is een begrip in Frankrijk en in heel Europa.

Het recept is in meer dan 100 jaar niet veranderd en bestaat uit puur natuurlijke ingrediënten. En het leuke is: je kunt er zelf veel van maken! We hebben traditionele zeep voor u herontdekt.

Er zijn nog maar een paar handgemaakte zeepketels over in en rond de Zuid-Franse havenstad. Het leek bijna alsof de traditionele zeep uit Marseille met uitsterven werd bedreigd. Maar al enkele jaren hebben beautybloggers en zero-waste fans ze voor zichzelf herontdekt. De echte Savon de Marseille bestaat uit puur natuurlijke ingrediënten en vereist bijna geen verpakkingsmateriaal. Daarnaast kun je er met behulp van talloze "oma recepten" ongelofelijk veel mee doen.

Marseiller seife

1. Maak vloeibare handzeep
Vloeibare zeep kan gemakkelijk worden gemaakt van stukjes Marseillezeep. Om dit te doen, lost u de geraspte zeep op in heet water, voegt u een eetlepel glycerine toe (verkrijgbaar in drogisterijen) en laat u deze afkoelen. Hier zijn een aantal recepten te vinden.

2. Maak wasmiddel
Hetzelfde geldt voor wasmiddelen: los geraspte zeep of kant-en-klare vlokken witte Marseillezeep op in heet water en voeg zuiveringszout, natriumbicarbonaat, en een etherische olie voor de geur toe. Goedkoop en afval vermijdend! Andere recepten voegen zuurstofbleking toe (uit de supermarkt of drogisterij).

Waschmittel mit Marseille Seife herstellen

3. Poets je tanden
Groene Marseillezeep (op basis van olijfolie) is een zeer milde zeep waarmee je niet alleen je huid en haar wast, maar ook je tanden poetst. Sommigen zweren erbij omdat het goed zou zijn voor het tandvlees. Wrijf eenvoudig met de tandenborstel over het zeepstaafje. Met een paar druppels pepermuntolie smaakt het geheel niet eens naar zeep, maar echt lekker fris. Maar fluoride zit niet in deze "tandpasta".

4. Remedies voor motten
Stop gewoon een stuk groene Marseillezeep in de kast om motten buiten te houden. Motten verdragen de geur van olijfolie niet.

Savon Marseille Seife

5. Desinfectiemiddel
Los een paar eetlepels geraspte Marseillezeep op in warm water samen met huishoudazijn, en je hebt een natuurlijk reinigingsmiddel dat kan worden gebruikt om gewaxte tafelkleden, speelgoed en andere waterdichte oppervlakken te reinigen. Werkt uitstekend en roept jeugdherinneringen op.

Marseille Seife als Desinfektionsmittel

6. Maak scheerschuim
Als je geraspte Marseillezeep in een beetje water oplost en een paar lepels kokos- of amandelolie toevoegt, krijg je zelfgemaakte scheerschuim. Hier is het recept te vinden.

7. Verlichting van muggenbeten
Marseillezeep werkt tegen jeuk en huidirritatie: wrijf gewoon op een muggenbeet en laat het drogen.

8. Trappen en lades "smeren"
Is de lade moeilijk te openen? Wrijft een droge reep Marseillezeep over de randen en glijdt voorzichtig naar buiten en weer naar binnen. Kraken de houten trappen? Stop in elke scheur vlokken witte Marseillezeep en het probleem is opgelost!

Marseiller Seife

Groene en witte zeep
Voor bovenstaande recepten is het belangrijk om het verschil te kennen tussen de 2 soorten echte Savon de Marseille: er is een groene variant die gemaakt is van minimaal 72% olijfolie. Dit is de mildste zeep die ook geschikt is voor persoonlijke hygiëne. De witte zeep, die al eeuwen wordt gemaakt van een mengsel van palmolie en andere plantaardige oliën, is op zijn beurt geschikter voor wasgoed en alle huishoudelijke toepassingen.

Ga je binnenkort naar Marseille? Er is een Museum du Savon de Marseille geopend in de oude haven. Dit is zeker een bezoek waard!
 

Starterspakket eco schoonmaak producten

Starterspakket lavendel bio producten

Starterspakket bio olijfolie producten

Starterspakket lavendel bio olijfolie producten

Kennismaking actie Rozen producten

Kennismaking actie Lavendel producten

De Eau de Cologne à l'Ancienne​ uit Grasse Zuid frankrijk

Gast vlogger.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Winkelwagen

Superclair Kennismaking pakketten verkoop!

Superclair household cleaning products package.

Le Serail Kennismaking pakketten verkoop!

Le Serail personal hygiene package

Turkse wijnen

Betaalbare tand implantaten

Health & Aesthetics

© 2016 - 2024 Vitex Natura groothandel natuurlijk mooi en gezond. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel