Recepten voor Marseille zeepvlokken

Duurzaam wassen met Marseille zeepvlokken. Goed voor het milieu en uw portemonnee.

ECHTE MARSEILLE ZEEPVLOKKEN betaan uit minimaal 72% plantaardige oliën.

De Marseille Zeepvlokken worden al eeuwen aanbevolen voor het wassen van kleding en reinigen van alle oppervlakken zoals vloeren, tegel, sanitair etc.

Marseille zeep vlokken zijn volledig biologisch afbreekbaar en 100% natuurlijk en hypoallergeen en altijd gemaakt van plantaardige olieen.

Echte Marseille zeep wordt traditioneel gebruikt voor onderhoud van Belgisch hardsteen en andere
natuurstenen vloeren. Maar is ook zeer geschikt voor hand- en machinewas.

Zuivere zeep vlokken

 • Geschikt voor het reinigen van vloeren
 • Geschikt voor de Machinewas
 • Geschikt voor de Handwas (maakt wol zeer zacht)
 • Geschikt voor persoonlijke verzorging

 

 

https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/marseillezeep/a-50437282/recepten-voor-marseille-zeepvlokken/zeep-pasta-marsiglia-10-x-1000ml/

Zeer zacht voor de huid Zonder kleurstof en synthetische parfums.
Milde zachte zeep op basis van Kokos- en Palm olie. Samen minimaal 72%.
Zuinig in gebruik. 1 handvol vlokken op 5-10 liter water.


Zelf wasmiddel maken van blanke marseillezeep vlokken:


Het wasmiddel der wasmiddelen is toch wel wasmiddel gemaakt van Marseille zeep. Ook wel bekend als Marsiglia. Marseille zeep heeft een heel aparte maar neutrale geur die lang in je kleding blijft hangen en waarvan je echt een ultiem schoon gevoel van krijgt als je je Marseille kleding uit je kast of koffer haalt. Het lijkt in zijn verte niet op een ander wasmiddel. Het ruikt heel natuurlijk. En daarbij, het is ook natuurlijk. Het is
gemaakt van plantaardige olien. Omdat het helemaal biologisch afbreekbaar is wordt het milieu hier natuurlijk mee gespaard.
Let op, dit is een recept voor 5 liter wasmiddel gemaakt van de blanke Marseille zeepvlokken, dus zoek een fles met brede hals, emmer of bak die groot genoeg daarvoor is. Als het even kan neem dan een emmer met een deksel.

 

Zuinig en zeer goedkoop wol wasmiddel.
Neem 5 liter water en laat het koken. Zet het vuur uit en voeg 150 gram Marseille zeepvlokken toe. Goed roeren tot het is opgelost. Doe het mengsel in flessen met een brede hals. Zodra het helemaal is afgekoeld zult u zien dat het dikker wordt. Met dit mengsel kunt u ook natuurstenen vloeren poetsen, handen wassen etc. etc.

 

Zuinig en zeer goedkoop witgoed wasmiddel.
Neem 5 liter water en breng dit aan de kook. Zet het vuur uit en voeg 150 gram Marseille zeepvlokken toe. Voeg 80 gram zuivere soda toe. Goed roeren tot het is opgelost. Doe het mengsel in flessen met een brede hals. Zodra het helemaal is afgekoeld zult u zien dat het dikker wordt.
• Gebruik dit mengsel niet om natuurstenen vloeren te poetsen. De soda zal vlekken achterlaten.
• Gebruik de dubbele hoeveelheid als van een gewoon wasmiddel.
• Het is een stuk milieuvriendelijker dan de meeste wasmiddelen en het is natuurlijk mooi
meegenomen dat het ook nog een heel stuk goedkoper is.
Tip: Laat uw wasmachine 1x per maand draaien (heet) zonder was en voeg daar schoonmaakazijn aan toe. Zo blijft uw wasmachine schoon, kalk en vetvrij.
• Voor onderhoud van natuursteen vraag advies aan uw natuursteen leverancier.
• Gebruik bij onderhoud van natuursteen nooit verschillende producten door elkaar.

 

Recept voor waspoeder;

 • Neem droge Marseille zeepvlokken en maal deze tot een fijn poeder (koffiemolen). Gebruik een halve eetlepel per wasbeurt.
  Voeg bij elke wasbeurt een eetlepel Natriumbicarbonaat toe.
  Voeg een eetlepel schoonmaak azijn of citroenzuur toe.

  Voor de witte was kunt u ook een lepel fijne soda of een lepel zuurstofbleekmiddel toevoegen. (Nooit soda bij de bonte of fijnwas toevoegen).
  Voor de bonte was kunt u eventueel ook gewoon nog een eetlepel keuken zout of een scheut azijn toevoegen.

  Recept voor scheerzeep (nat scheren).
 • Neem 90 gram mineraal water en laat dit koken.
 • Zet het vuur uit en voeg meteen daarna 20 gram Marseille zeepvlokken toe.
 • Voeg 10 gram Sheabutter toe.
 • Voeg bijvoorbeeld 5 druppel Teatree etherische olie en 10 druppels Lavendel etherische olie toe.
 • Mix dit goed doorelkaar met de mixer totdat de Marseilezeep goed is opgelost en een schuimige massa ontstaat.
 • Doe het geheel in een potje of kommetje en laat het een nacht staan.

Bij gebruik van de scheerzeep met de kwast;
Neem een beetje scheerzeep en schuim dit op met de scheerkwast en een beetje water in een ander kommetje door een draaiende beweging te maken.

       

        Maak uw zelfgemaakte vloeibare zeep.

 • 2 kopjes zeepvlokken
 • 2 liter water (ongeveer 8 kopjes)
 • 2 eetlepels glycerine
 • Maak het: voeg alle ingrediënten toe aan een grote pan en kook op laag vuur, af en toe roerend tot de zeep is opgelost. Laat afkoelen en breng het over naar potten, flessen of andere containers.

Gebruik het: zoals elke gelzeep voor je handen, gezicht of lichaam.

 

        Maak uw zelfgemaakte shampoo.

 • Smelt au bain marie (waterbad) een eetlepel van Marseille zeep poeder of poeder uit een eerder geraspte Marseille zeep.

 • Voeg een theelepel olijfolie en een theelepel honing. Roer dit mengsel om een ​​homogene pasta te verkrijgen.

 • Ondertussen kook 100 ml (ongeveer 1/2 kop) water en langzaam giet het in de pasta. Je moet een basis krijgen waarin je bijvoorbeeld etherische olie en zoete amandelolie kunt toevoegen. Bewaar de schampoo niet langer dan 3 weken.

 

         Bestrijd Bladluizen.

 • Los ongeveer 20 gram van Marseille zeep in 1 liter water en spuit deze oplossing op de bladeren van uw plant. Gewoonlijk zijn er niet meer dan 3 behandelingen noodzakelijk. Een veilige milieuvriendelijke, zuinige en snelle oplossing die echt werkt.

 

Recept voor de groene olijfolie zeepvlokken;

Van de olijfolie Marseille zeepvlokken heb je om vloeibare zeep te maken meer zeepvlokken nodig als van de blanke zeep vlokken. In verhouding gebruik je minder wasmiddel. De waskracht van beide zijn gelijk.

Wolwasmiddel.

Neem 5 liter water en laat het koken. Zet het vuur uit en voeg 150 gram Marseille olijf zeepvlokken toe. Goed roeren tot het is opgelost. Laat iets afkoelen en doe het mengsel in flessen met een brede hals. Zodra het helemaal is afgekoeld zult u zien dat het dikker wordt.   Met dit mengsel kunt u ook natuurstenen vloeren poetsen, handen wassen etc. etc.

Witwasmiddel.    

 • Neem 5 liter water en breng dit aan de kook. Zet het vuur uit en voeg 150 gram Marseille zeepvlokken toe. Voeg 80 gram zuivere soda toe. Goed roeren tot het is opgelost. Doe het mengsel in flessen met een brede hals. Zodra het helemaal is afgekoeld zult u zien dat het dikker wordt.   
 • Voor het reinigen van natuurstenen vloeren en de bonte was. Laat de soda eruit. De soda zal vlekken achterlaten op de vloeren en bijt de bonte was iets uit.   
 • Gebruik de hoeveelheid als van een gewoon wasmiddel 50 ml.   
 • Het is een stuk milieuvriendelijker dan de meeste wasmiddelen en het is natuurlijk mooi meegenomen dat het ook nog een heel stuk goedkoper is.
  Tip: Laat uw wasmachine 1x per maand draaien (heet) zonder was en voeg daar schoonmaakazijn aan toe. Zo blijft uw wasmachine schoon, kalk en vetvrij. 
 • Voor onderhoud van natuursteen vraag advies aan uw natuursteen leverancier. Probeer altijd eerst een klein stukje uit.
 • Gebruik bij onderhoud van natuursteen nooit verschillende producten doorelkaar.
 • Gebruik voor onderhoud van natuursteen alleen de zeepvlokken, voeg geen andere ingredienten toe.

Wilt u met de zeepvlokken uw natuurstenen vloer poetsen, vraag dan altijd eerst advies aan de vloerstenen leverancier. Gebruik nooit verschillende producten doorelkaar en gebruik steeds het zelfde product.

 

Zeep 80gr Detachant (vlekkenmiddel) met Natrium bicarbonaat.

Extra sterke plantaardige vlekken verwijderaar voor textiel. Bevat geen dierlijke stoffen zoals ossengal, maar heeft het zelfde resultaat. Sterk geconcentreerde Marseille zeep met Natriumbicarbonaat. Verwijderd vlekken op stoffen, vloerbedekking, gordijnen, handen, vetvlekken, vuil, fruitvlekken, mayonaise, kruiden, wijn, koffie, chocolade, lippenstift, bloed en inkt.

Authentieke traditionele vlekkenzeep. Deze zeep is direct te gebruiken op lastig te verwijderen vlekken in textiel. Eventueel ook geraspt toe te voegen aan wasmachine voor extra krachtig wasresultaat.

Ecologische formule: geen conserveermiddel, kleur- of synthetisch parfum. Gemaakt in Marseille. Respecteert de huid en het milieu: de afwezigheid van additief beperkt het risico op allergische reactie en zorgt voor een snelle en volledige biologische afbreekbaarheid. Kan op alle stoffen worden gebruikt.

Gebruik:
Maak de zeep eerst nat met water. Bestrijk dan de te behandelen vlek met de natte zeep en wrijf de zeep goed in. Laat de zeep vervolgens even intrekken en doe het in de wasmachine of op de hand wassen.

Let op! Test eerst op een minder zichtbaar deel of het textiel of kledingstuk de zeep goed verdraagt. Buiten bereik van kinderen bewaren!

Starterspakket eco schoonmaak producten

Starterspakket lavendel bio producten

Starterspakket bio olijfolie producten

Starterspakket lavendel bio olijfolie producten

Kennismaking actie Rozen producten

Kennismaking actie Lavendel producten

De Eau de Cologne à l'Ancienne​ uit Grasse Zuid frankrijk

Gast vlogger.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Winkelwagen

Superclair Kennismaking pakketten verkoop!

Superclair household cleaning products package.

Le Serail Kennismaking pakketten verkoop!

Le Serail personal hygiene package

Turkse wijnen

Betaalbare tand implantaten

Health & Aesthetics

© 2016 - 2024 Vitex Natura groothandel natuurlijk mooi en gezond. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel