Bestel: Isparta beroemde rozen olie

Rozen zijn een populair ingrediënt in de huidverzorging en, wel te verstaan, om een zeer goede reden!

Extracten van deze delicate bloem kunnen op alle huidtypes worden gebruikt, maar worden vaak opgenomen in producten voor de droge, gevoelige en rijpe huid. Dit is een goed moment om de vele manieren waarop roos, in schoonheid, wordt gebruikt, te benadrukken.

Er zijn over het algemeen twee soorten rozen die worden gebruikt in de huidverzorging: Rosa Damascena en rosa centifolia. De eerste, vaak afkomstig uit Isparta, heeft een diepe, krachtige geur. De laatste, bekend als de koolroos of de Marokkaanse roos, heeft een lichtere en zoete geur. Beide worden gewaardeerd om hun pure essentiële oliën, afgeleid van de rozenbloemen.

Leuk weetje: Afhankelijk van de klimaatomstandigheden zijn er duizenden roosblaadjes nodig, geplukt zoals ze zich in de vroege ochtenduren ontvouwen, om 1 gram essentiële roosolie op te leveren. Dat maakt rozenolie één van de duurste essentiële oliën ter wereld. De rozenolie is zo geconcentreerd dat er slechts een paar druppels nodig zijn om de vruchten te plukken van de heilzame werking.

Het bevat essentiële vitaminen, mineralen en antioxidanten en heeft essentiële verzachtende vochtinbrengende eigenschappen voor een droge huid. Het biedt ook antiseptische en samentrekkende eigenschappen voor de behandeling van de acne-huid en ontstekingsremmende eigenschappen die roodheid en ontsteking helpen behandelen. Rozenolie kan ook helpen bij het verfijnen van de huidstructuur en het beheersen van huidziekten zoals psoriasis en atopische dermatitis. Een onderzoek heeft zelfs aangetoond dat essentiële roosolie kan helpen om wonden te helen, omdat inademing het waterverlies in de huid remt en de concentratie van cortisol, een stresshormoon, in het lichaam verlaagt.

Verder heeft de rozen essentiële olie ook aromatherapie-eigenschappen die kalmeren. Een recent onderzoek heeft aangetoond dat rozen- en lavendelolie kunnen helpen bij de behandeling van angst en depressie, terwijl specifiek is aangetoond dat rozenolie een positief effect heeft op de behandeling van depressie.

Ten slotte is roos-hydrosol (ook bekend als rozenwater, rozenbloemwater of rozendistillaat) afgeleid van een ingewikkeld proces. Kleine hoeveelheden rozenknopjes worden gestoomd in distilleerderijen en uiteindelijk wordt een vluchtige therapeutische verbinding in het water afgegeven. De etherische olie wordt afgezogen en rozenwater met micromoleculen van etherische olie en bestanddelen uit de bloem worden druppel voor druppel gevangen. Met antibacteriële eigenschappen worden hydrosolen vaak gebruikt in gezichtsnevels, toners en haartonicums om zo huid en haar in balans te houden.

Er is niets minder waar, in schoonheid is de roos altijd een winnaar!

Starterspakket eco schoonmaak producten

Starterspakket lavendel bio producten

Starterspakket bio olijfolie producten

Starterspakket lavendel bio olijfolie producten

Kennismaking actie Rozen producten

Kennismaking actie Lavendel producten

De Eau de Cologne à l'Ancienne​ uit Grasse Zuid frankrijk

Gast vlogger.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Winkelwagen

Superclair Kennismaking pakketten verkoop!

Superclair household cleaning products package.

Le Serail Kennismaking pakketten verkoop!

Le Serail personal hygiene package

Turkse wijnen

Betaalbare tand implantaten

Health & Aesthetics

© 2016 - 2024 Vitex Natura groothandel natuurlijk mooi en gezond. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel